Kayıp İranlı hacılar, Arabistan’da toprağa verilmiş olabilir

  • 21 Ekim 2015
  • 755 kez görüntülendi.
Kayıp İranlı hacılar, Arabistan’da toprağa verilmiş olabilir

İran Kızıl ayı hac işler tıp merkezi başkanı, kayıp İranlı hacıların Arabistan topraklarında toprağa verilmiş olabileceğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran Kızıl ayı hac işler tıp merkezi başkanı Seyyid Ali Mer’aşi, dün Arabistan’ın Mina Faciası karşısındaki sorumluluğu başlığı altında düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Suudi yetkililerin hayatını kaybeden İranlı hacıları da başka ülkelerin hacıları zannederek toprağa vermiş olabileceklerini bildirdi.

Mina faciasının önceden tahmin edilerek önlenebilecek durumda olduğunu belirten Mer’aşi, Suudi yetkililerin hatta Mina faciasından sonra bile açık bir tedbirsizlikte bulunarak yardım ekiplerinin olay yerine girişine izin vermediklerini, imdat ekiplerinin zamanında olay yerine girişlerine izin verilmesi durumunda hayatını kaybedenlerin üçte bir azalmış olabileceğini söyledi.

İran Kızıl ayı hac işler tıp merkezi başkanı şu anda Mina faciası kurbanlarından 21’inin cenazesinin adli tıpta bulunduğunu ve bu naaşların, değişime uğraması nedeniyle tanınamaz vaziyette olduklarını söyledi.

464 İranlı hacının da hayatını kaybettiği bu yılki hac merasimi sırasında Mina’da 7 bin üzerinde hacının hayatını kaybettiği bilinmekte. İranlı hacılardan 36’sına henüz ulaşılamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.