Kaynaklar: “Abbas Yönetimi’yle İsrail İstihbaratı Geçen Yıl 80 Kez Görüştü”

  • 30 Mart 2016
  • 705 kez görüntülendi.
Kaynaklar: “Abbas Yönetimi’yle İsrail İstihbaratı Geçen Yıl 80 Kez Görüştü”

İstihbarat alanında uzman ve istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Fransız “Intelligence Online” sitesi, 190 Filistinlinin hayatını kaybettiği Kudüs İntifadası’nın devam ettiği bu süreçte Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimiyle İsrail iç istihbarat teşkilatı “Şabak” arasında görüşme ve işbirliğinin devam ettiğini belirtti.

İşgal radyosunun siteye dayandırarak verdiği haberde, geçen yıl iki tarafın en az seksen kez bir araya geldiklerini ifade etti.

Siteye bilgi veren kaynaklar, Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin İsrail askerlerine yönelik 85 feda eylemini engelledikleri gibi yaptıkları baskın ve operasyonlarda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatı da ele geçirdiklerine dikkat çekti.

Sitenin verdiği bilgiye göre, Abbas güçlerinin bir çok kişiyi de İsrail istihbarat biriminin verdiği bilgiler üzerine tutukladı.

Aynı bilgiyi daha önce Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbarat şefi Macid Ferec vermiş ve Kudüs İntifadası sürecinde işgal askerlerine yönelik 200 eylemi engellediklerini ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.