Kazakistan ve İran Deniz Kuvvetleri Komutanları Bir Araya Geldi

  • 03 Mart 2015
  • 1.263 kez görüntülendi.
Kazakistan ve İran Deniz Kuvvetleri Komutanları Bir Araya Geldi

Kazakistan ve İran İslam cumhuriyeti Orduları Deniz Kuvvetleri Komutanları iki ülke savunma alanında işbirliği meselesini masaya yatırdılar.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Sayyari dün Kazakistan’ın Astane şehrinde Kazakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Jandar Beyk Janzakof ile görüşerek iki ülke arasındaki savunma alanında işbirliği konularını görüştü.

Amiral Sayyari bu görüşmede bölge güvenliğinin sağlanması ve yabancıların müdahalesinin engellenmesi amacıyla Hazar denizi kıyıdaş ülkeleri arasında yakın işbirliğinin olmasının hayati bir önem taşıdığını belirterek, İran’ın bu hususta yakın işbirliğinde bulunmaya, özellikle eğitim, tecrübeler teatisi, teknik hususlar, deniz çalışma grupları oluşturma konusunda gerekli referanslar vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Kazakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Jandar Beyk Janzakof da bu görüşmede İran İslam Cumhuriyeti ile Kazakistan arasında gelişmekte olan ilişkiler sürecinden memnuniyetini dile getirerek Kazakistan’ın özellikle savunma alanında İran’la yakın işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.