Kazakistan, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandığa Gidecek

  • 25 Nisan 2015
  • 578 kez görüntülendi.
Kazakistan, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandığa Gidecek

Kazakistan’da yarın cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak, seçimde mevcut Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kazakistan’da yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nursultan Nazarbayev’in seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Petrol zengini Kazakistan eski Sovyet ülkeleri arasında en gelişmiş ve ekonomisi iyi durumda olan ülke olarak biliniyor. 74 yaşını dolduran Nazarbayev’in erken seçimlerde herhangi zorluk çekmeden kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2011 yılında yapılan seçimlerde muhalefet adayı katılmıştı. Bu seferki seçimlerde Nazarbayev’in rakibi yok gibi. Nazarbayev’le yarışacak iki adayı neredeyse hiç kimse tanımıyor.

Kazakistan’ın kuzey bölgelerinde halkın çoğunluğunu Ruslar oluşturuyor. Bundan dolayı Nazarbayev bağımsızlığın ilk yıllarında ülke başkentini kuzeye taşıyarak Astana’yı başkent yapmıştı. 2016 yılında yapılması gereken seçimlerin bir sene erken yapılmasının ana nedeni Ukrayna’da patlak veren kriz ve Kırım’ın Rusya tarafından beklenmedik şekilde ilhak edilmesi ile açıklanıyor.

Bundan dolayı Nursultan Nazarbayev seçim öncesi yaptığı konuşmalarda ülkesinde etnik karışıklara izin vermeyeceği konusu üzerinde duruyor. Günümüzde Kazakistan dünyanın en etkili devletlerinden biridir. Ukrayna ve Suriye krizlerinde Kazakistan’ın arabulucu çabaları gündemde.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.