Kazakistan Yatırım Bakanı, Zarif ile görüştü

  • 07 Şubat 2016
  • 863 kez görüntülendi.
Kazakistan Yatırım Bakanı, Zarif ile görüştü
Tahran’a gelen Kazakistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkileri geliştirme yolları ele alındı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Kazakistan Yatırım Bakanı Aset İsekeşev ile yaptığı görüşmede, Kazakistan’ın İran’ın nükleer anlaşmasındaki rolüne işaretle, Tahran’ın Kazakistan sanayi sahipleri ve tüccarlarının faaliyetini olumlu karşıladığını ve ikili ilişkilerin takviyesine büyük önem verdiğini ifade etti.

Zarif ayrıca, Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın İran’a yapacağı ziyaretin ikili ilişkiler adına yeni bir başlangıç olacağını belirtip, Tahran-Almatı işbirliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi önünde hiçbir engelin bulunmadığını vurguladı.

Zarif, İran’ın Bender Abbas ve Çabahar limanları üzerinden Kazakistan ile ticari ve iktisadi işbirliğini geliştirmek için büyük imkanlara sahip olduğunu hatırlattı.

Kazakistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı da, İran’a ziyaretinden asıl amacının iki ülke arasında ekonomik ve bankacılık işbirliği önündeki engelleri gidermek olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.