Kazakistan’da şarbon alarmı

  • 24 Haziran 2016
  • 720 kez görüntülendi.
Kazakistan’da şarbon alarmı

Kazakistan Sağlık Bakanlığı, Karaganda eyaletinde şarbon hastalığı şüphesiyle hastahaneye kaldırılan 8 kişinden ikisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 19 Haziran’da 8 kişinin şarbon hastalığı şüphesiyle hastahaneye kaldırıldığı, bir gün sonra iki hastanın hayatını kaybettiği, 6 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğu ifade edildi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise Başbakan Karim Masimov’un Hastane Başhekimi Candarbek Bekşin ile yaptığı görüşmede, Karaganda’daki şarbon hastalığının ele alındığı bildirildi.

Bekşin, görüşmede, köyde karantina ilan edildiğini ve et ürünlerinin satılmasının yasaklandığını, durumun kontrol altında olduğunu aktardı.

Başbakan Masimov da şarbon hastalığının yayılmasının önlenmesi talimatını verdi, gelecek hafta Karganda eyaletine yapacağı ziyarette olayla ilgili ayrı bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Tüketici Haklarını Koruma Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Karaganda eyaletine bağlı Erkindik köyündeki bir ailenin hasta ineğini keserek 11 aileye dağıtması sonucu 8 kişiye şarbon bulaştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.