Kefer Kadum’da Yaralanan Gençlerden Biri Gözünü Kaybetti

  • 24 Nisan 2015
  • 943 kez görüntülendi.
Kefer Kadum’da Yaralanan Gençlerden Biri Gözünü Kaybetti

Bugün (24 Nisan Cuma) işgal güçlerinin, Kefer Kadum bölgesinde ırkçı ayrım duvarına ve yahudileştirmeye karşı protesto gösterilerine müdahale etmesi sebebiyle yaralanan gençlerden birinin bir gözünü kaybettiği bildirildi.

İşgal güçleri Batı Yaka bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerinin hedef noktalarından biri olarak seçilen ve Kadomim Yerleşim Merkezi adı verilen yahudi yerleşim merkezinin inşa edildiği Kefer Kadum mıntıkasında düzenlenen Cuma eylemine işgal güçlerinin sert bir şekilde müdahale etmesi sebebiyle yedi kişi atılan mermilerin isabet etmesi sonucu yaralanırken birçok kişi de kullanılan gaz bombalarından dolayı nefes alma krizi yaşamıştı.

Saldırıda yaralanan gençlerden 23 yaşındaki Rifat Mufid Berhum’un sağ gözünün, isabet eden plastik kaplamalı mermi yüzünden kör olduğu açıklandı.

Olaylarda 17 yaşındaki Davud Kemal Akal’ın da ayağına gerçek mermi isabet ettiği bildirildi.

Yaralılardan birinin de plastik kaplamalı merminin başına isabet etmesinden dolayı durumunun ağır olduğu daha önce açıklanmıştı.

Kefer Kadum’daki Halk Direnişi’nin organizatörü Murad Şitevi Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada işgal güçlerinin haftalık Cuma eylemine katılanlara karşı çok sert tavır takındıklarını ve şiddetli saldırılar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Şitevi işgal güçlerinin müdahalelerinde göstericilerin üzerine rastgele saldırılar düzenlediklerini ve çok sayıda gerçek yahut plastik kaplamalı mermi kullandıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.