Kemalvendi: İran’ın kabiliyetleri müzakere edilemez

  • 17 Mayıs 2019
  • 876 kez görüntülendi.
Kemalvendi: İran’ın kabiliyetleri müzakere edilemez

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, zamanın müzakere zamanı olmadığını, hele hele İran’ın kabiliyetleri söz konusu olunca, müzakerelerin asla kabul edilir olmadığını söyledi.

Kemalvendi bugün yaptığı açıklamada, ABD’nin füze ve savunma kabiliyetleri ve diğer konulardan vazgeçmediği sürece müzakerenin imkansız olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin talimatı üzerine nükleer yükümlülüklerinin hafifletildiğine dikkat çeken Kemalvendi, uranyum zenginleştirme ve ağır su alanlarında “kapasite ve üretim süreci”ni arttırma çalışmalarının başladığını ve bu konunun Natanaz sitesi ve Erak Ağır Su Fabrikası’na bildirildiğini belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetini sıfırlama çabasının önceki gibi yenilgiye mahkum olduğunu ifade etti.

İranlı yetkili, ABD ile müzakere şartları hakkında ise, “Amerikalılar baskı ve tehditlerine son vermeliler. İlk olarak müzakere için yaptırım getirmek değil, yaptırımları kaldırmalılar.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.