Kemalvendi: Nükleer anlaşmanın her türlü ihlali, uluslararası sistem ve aktörlerine zarar verir

  • 12 Nisan 2018
  • 922 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Nükleer anlaşmanın her türlü ihlali, uluslararası sistem ve aktörlerine zarar verir

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, nükleer anlaşmanın her türlü ihlalinin uluslararası sistemi ve aktörlerinin zararına olduğunu kaydetti.

Kemalvendi bugün Pekin’de İran-Çin uluslararası nükleer işbirliği oturumunda yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma tehdide maruz kalırsa devletler, uluslararası örgütler ve nükleer silahsızlanma rejimleri için ağır bedelleri olacağını vurguladı.

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Sözcüsü, nükleer anlaşmanın başarılı şekilde uygulanmasının küresel camiada barış ve huzurun derinleşmesine yol açacağını da sözlerine ekledi.

Kemalvendi UAEA’nın muhtelif raporlarına göre İran’ın nükleer yükümlülüklerini yerine getirdiğini, bunun da İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu göstermesi için iyi niyetini ortaya koyan bir işaret olduğunu kaydetti.

Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ayrıca İran’ın Buşehr’de iki yeni santral yapmakta ve Fordo’da kararlı izotop üretmekte olduğunu ayrıca Çin ile Erak Ağır Su Reaktörü’nün yeniden tasarım ve yapımı için yakın işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.