Kerkük valilik konseyi, referandum düzenlemekte ısrarcı

  • 04 Nisan 2017
  • 1.096 kez görüntülendi.
Kerkük valilik konseyi, referandum düzenlemekte ısrarcı

Kerkük Valilik Konseyi, bu bölgede referandum düzenlenmesine karar verirken, Irak Meclisi, Irak Kürdistan bölgesinde bayrağın göndere çekilmesiyle ilgili sorunun çözümü için çalıştığını bildirdi.

Kerkük Valilik Konseyi bu sabah, Kerkük vilayetinin Kürdistan bölgesine bağlanmasına ilişkin referandum düzenlenmesine ve anayasanın 140. maddesinin uygulanmasına karar verdi.

Arap ve Türkmen temsilcilerin boykot ettiği oturumda, Irak merkezi yönetiminin, anayasanın 140. maddesinin uygulaması gerektiği bildirildi.

Kerkük Valilik Konseyi ayrıca Irak meclisinin Kürdistan bayrağının Kerkük’teki devlet binalarından indirilmesi gerektiği kararını reddetti.

Kerkük Valilik Konseyi’nin 41 üyesinden söz konusu oturuma sadece 26’sı katıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kerkük’te yaşanan bayrak tartışmasına ilişkin, Irak bayrağı dışında asılan bayrağın anayasaya aykırı olduğundan dolayı gerginliğe yol açabileceğini ifade eti.

Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermenin İran’ın başlıca dış politikası olduğunu vurgulayan Kasımi, “Tüm Iraklı taraflar anayasaya uyarak anlaşmazlıklarını diyalog sürecinde çözmelidir. Kerkük’te Irak bayrağı dışında herhangi bir bayrak asılırsa, ülkenin anayasasına aykırıdır ve gerginliğin büyümesine neden olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.