Kimisi Kendine Özel Saray Yapar Kimisi Maaşından Kısar…

  • 29 Kasım 2014
  • 644 kez görüntülendi.
Kimisi Kendine Özel Saray Yapar Kimisi Maaşından Kısar…

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle bütçe harcamalarını kısacaklarını açıkladı. Maduro, öncelikle kendi maaşından kesintiye gideceğini açıkladı.

Rusya’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, kararı devlet televizyonda canlı olarak duyuran Maduro, hükümet harcamalarını kısmak ve rasyonelleştirmek için özel komisyonun kurulacağını bildirdi. Öncelikle kendi maaşında kesintiye gideceğini belirten Venezuela lideri, bakan ve yardımcıları ve ayrıca devlet şirketleri yöneticileri dahil üst düzey yetkililerin maaşlarında da kesinti yapılacağını kaydetti.

Ayrıca devlet ihtiyaçları için otomobil alımlara yaklaşımın değişeceğini ifade eden Maduro, “Ben, sadece sağlık hizmetleri için araç alırdım. Hastaları kabul etmeleri ve ilçelere gidebilmeleri için. Bürokratlar için arabalar ise almazdım” dedi.

Öte yandan gıda ürünleri ve konut inşaatı için sübvansiyonlar dahil sosyal harcamalarda kesintinin planlanmadığını kaydeden Venezuela lideri, “Venezuela’da çocukların okuldaki dersleri kaçırmayacağını ve Venezuela’da gıda ve sosyal ödenek sıkıntısının yaşanmayacağını halkıma garanti ediyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.