Kısıtlamalar Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya Gitmekten Alıkoymadı

  • 24 Mart 2016
  • 749 kez görüntülendi.
Kısıtlamalar Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya Gitmekten Alıkoymadı

İşgal güçlerinin Yahudi bayram günleri dolayısıyla getirdiği kısıtlamalar ve girişte kimliklere el konulması Filistinlilerin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların dört bir yanından kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya gelmelerine engel olmadı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi’nin bildirdiğine göre, bu sabah (24 Mart Perşembe) çok sayıda Filistinli Mescid-i Aksa’da namaz kılmaya geldi.

Bu arada işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Yahudi yerleşimcilerin baskını için Mescid-i Aksa surları çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı, kapılarda görevli işgal polislerinin Mescid-i Aksa’ya giren Filistinlilerin kimliklerini aldığı ifade edildi.

Sözde heykel örgütlerine bağlı fanatik Yahudi yerleşimci grupları, Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günleri bahanesiyle bugün Mescid-i Aksa’ya baskın çağrısında bulunmuştu.

Mescid-i Aksa’nın El-Mağaribe Kapısı sabah saat 07:30’da Yahudi yerleşimcilerin girmesi için açılınca Mescid-i Aksa’daki cemaat baskını protesto için yüksek sesle tekbir getirmeye başladı.

Mescid-i Aksa’ya bu sabah 37 Yahudi yerleşimcinin girdiği ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda cemaati yerleşimcilere yaklaştırmadığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.