Kolombiya Hükümetinden Venezüela’ya Tam Destek

  • 28 Şubat 2018
  • 987 kez görüntülendi.
Kolombiya Hükümetinden Venezüela’ya Tam Destek

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ‘Venezuela halkının yaşadığı kritik durum karşısında, insani yardım yapılmasına izin verilmemesi kabul edilemez. Bu, Peru ve Kolombiya olarak anlam veremediğimiz bir şey.’ dedi.

Kolombiya’nın Cartagena şehrinde Kolombiya ve Peru arasında 4. Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda iki ülke arasında sağlık, spor, iletişim, hukuk ve yerlilerin korunması gibi 11 konuda iş birliği anlaşması imzalandı.

Peru ve Kolombiya devlet başkanları ve heyetlerinin katıldığı toplantının ardından, Kolombiya Devlet Başkanı Santos ve Perulu mevkidaşı Pedro Pablo Kuczynski ortak basın toplantısı düzenledi.

Santos ve Kuczynski, Venezuela’ya insani yardım için izin verilmesi çağrısında bulundu. Venezuela’da demokrasi ve halkın temel haklarının ihlal edilmesinden endişe duyduğunu belirten Santos, “Venezuela halkının yaşadığı kritik durum karşısında, insani yardım yapılmasına izin verilmemesi kabul edilemez. Bu, Peru ve Kolombiya olarak anlam veremediğimiz bir şey.” diye konuştu.

Kuczynski de nisanda ülkesinde yapılması planlanan, Amerika kıtasındaki 35 ülkenin devlet başkanının katılacağı 8. Amerika Zirvesi’nde, demokrasi ve Latin Amerika’da insan haklarına saygı konularının ele alınacağını söyledi.

Kuczynski, “Demokrasi için ve siyasi gücün kötüye kullanılmasına karşı sesimizi yükseltme fırsatımız var.” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.