Kolombiya’da binlerce kahve üreticisi kitlesel greve çıkacak

  • 25 Haziran 2015
  • 782 kez görüntülendi.
Kolombiya’da binlerce kahve üreticisi kitlesel greve çıkacak

Kolombiya’da binlerce kahve üreticisi girdi fiyatlarının düşmesi ve üretim için teşvik ödemesi talepleriyle eylem yaptı. Emekçiler, taleplerinin karşılanmaması halinde Temmuz ayının ikinci yarısında kitlesel greve çıkacaklarını açıkladı.

20 binin üzerinde kahve, şeker, süt ve diğer ürün yetiştiricileri Pazartesi günü eylem yaparak üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve teşvik primi talep etti. Emekçiler, 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleşen kitlesel eylemler sonrası hükümetin üzerinde anlaştıkları sözleri tutmadığını belirtti. Borç içinde bırakılan kahve üreticileri, kahvenin fiyatının düşük tutulması artan üretim maliyetlerini karşılamadığını ifade etti. Diğer çiftçiler de Temmuz ayında yapılması düşünülen genel greve destek olacaklarını belirterek kahve yetiştiricilerine dayanışma gösterdi.

Kolombiya, Vietnam ve Brazilya’dan sonra dünyanın üçüncü büyük kahve üreticisi. Şubat 2013’te Kahve Üreticileri için Onur Hareketi greve çıkarak 12 gün boyunca direnmişti. Ana ulaşım yollarının kapatıldığı grev, hükümeti anlaşmaya zorlayarak sona erdirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.