Komutan Fedevi: Çok sayıda provokatör, İran’dan firar ederken yakalandı

  • 04 Aralık 2019
  • 754 kez görüntülendi.
Komutan Fedevi: Çok sayıda provokatör, İran’dan firar ederken yakalandı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Amiral Ali Fedevi, birçok provokatörün İran’dan firar etmeye çalışırken yakalandığını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Vekili Amiral Fedevi bugün yaptığı açıklamada, yakalanan provokatörlerin bir çoğunun adli kayıtları ve sabıkaları olduğuna işaretle, İran’da kan akıtıp, karışıklık çıkaran isyancılar ve provokatörlerin ülkeden firar etmeye çalışırken yakalandıklarını vurguladı.

Komutan Fedevi, İran halkının uyanık olup, kargaşa çıkaran provokatörlerden kendi saflarını ayırdıklarına işaretle, İran halkının geçen 40 senedeki gibi bir kez daha düşmanlarını yendiklerini belirtti.

İran’da 15 kasımda benzin fiyatına getirilen zammın ardından başta Tahran dahil bazı kentlerde barışçıl gösteriler düzenlendi. Ancak bazı eğitim görmüş isyancılar ve provokatörler, halkın arasına sızarak, yakma ve yıkma eylemlerinde bulundular.

Bu olayların ardından İran’ın muhtelif kentlerinde halk sokaklara inerek, ülke güvenliğini destekleme gösterisi düzenlediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.