Komutan Safevi: Hiçbir bölgedışı güç İran’a zarar veremez

  • 05 Mart 2019
  • 1.404 kez görüntülendi.
Komutan Safevi: Hiçbir bölgedışı güç İran’a zarar veremez

İran Silahlı Kuvvetleri Başkumandanı Askeri Başdanışmanı Tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi, hiçbir bögledışı gücün İran’a zarar veremeyeceğini vurguladı.

Komutan Safevi, İmam Hüseyin -as- Askeri Akademesi’nde yaptığı konuşmada bölgenin son durumuna işaretle, ABD’nin eski gücünü kaybettiğini ve dünyanın güç açıdan kutuplaşmaya hareket ettiğini belirterek, “Bir kutup Çin, Rusya ve Hindistan’da  diğer kutup ise Avrupa’da oluştu. Amerikalıların ismini dile getirmek istemediği yeni kutup gücü ise İslam dünyasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Amerikalıların artık süper güç olmadıklarını ve zayıfladıklarını iyi bildiklerini söyleyen Komutan Safevi, “onlar yapabilseydi Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad yönetimini düşürürlerdi.” diye konuştu.

İslam dünyasının bu yeni gücünün İslam Devrimi üzerine kuruluğunu ifade eden general Safevi, ABD’nin bölgesel ve küresel stratejisi hakkında şöyle konuştu:

“Trump güvenlik meselesini bölge ve dünyada ticarileştirmek istiyor. O, bölgedeki bazı Arap ülkelerine ‘ABD’nin bölgede bulunmasını ve güvenliğinizi korumasını istiyorsanız ilgili masrafları karşılamalısınız’ demişti. ABD hükümetinin bölgesel ve küresel stratejileri kendi çıkarları doğrultusundadır.”

ABD’nin Venezuela tutumunu da eleştiren Tümgeneral Safevi, bu ülkenin uluslararası kuralları ihlal edip Venezuela’nın içişlerine müdahale ettiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.