Korsan İsrail 2014’de Toplam 1226 Filistinli Çocuğu Gözaltına Aldı…

  • 30 Aralık 2014
  • 701 kez görüntülendi.
Korsan İsrail 2014’de Toplam 1226 Filistinli Çocuğu Gözaltına Aldı…

İsrail, bu yıl binin üzerinde Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail’in bu yıl işgal ettiği Kudüs ve Batı Şeria’da toplam bin 226 Filistinli çocuğu gözaltına aldığını açıkladı.
FKÖ’nün Filistinli esirlerle ilgili biriminin başındaki isim olan Abdul Nasır Feravna, 2014 yılı boyunca İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında 15 yaşının altındaki bin 226 çocuğu gözaltına aldığını söyledi. Feravna, bu çocukların büyük bölümünün yılın ikinci yarısında gözaltına alındığını kaydetti.
Feravna, Filistinli çocuklara yönelik gözaltıların özellikle 3 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından artış gösterdiğini kaydetti. İsrail’in gözaltına aldığı bin 226 Filistinli çocuktan yaklaşık 200’ünün hala İsrail hapishanelerinde esir oldukları belirtiliyor.
İsrail’in özellikle işgal ettiği Kudüs’te yaşayan çocukları hedef aldığını kaydeden Feravna, İsrail’in 2011 yılında şimdi tutukladığından yüzde 87 daha fazla çocuğu gözaltına aldığını ifade etti.
Feravna, İsrail tarafından esir alınan Filistinli çocukların çeşitli işkencelere maruz kaldıklarını ve temel insan haklarından mahrum bırakıldıklarını kaydetti. Uluslararası topluma çağrıda bulunan Feravna, çocukları İsrail’in tutuklamalarından ve işkencelerinden kurtarmak gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.