Korsan İsrail Güçleri, Batı Yaka ve Kudüs’te 16 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 03 Haziran 2015
  • 929 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri, Batı Yaka ve Kudüs’te 16 Kişiyi Gözaltına Aldı

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde ve Kudüs’te gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 16 kişiyi gözaltına aldı.

İşgal radyosu, işgal ordusunun dün gece Batı Yaka’da 12 Filistinliyi güvenlik güçlerince aranıyor oldukları gerekçesiyle gözaltına aldığını ifade etti. Gözaltına alınanlardan dördünün işgal güçlerine karşı direniş faaliyetlerine katılmakla ve ikisinin de İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi olmakla suçlandığı belirtildi.

Operasyonların El-Halil’e bağlı Beyt Ummer ve Beyt Ava beldeleri ile Tulkerem’e bağlı Harbetu’t-Tayyah ve Ramin’e, Nablus’a bağlı Deir Şeref ve Beyt İmrin’e, Kalkiliya’ya ve Kudüs’e bağlı Ebu Dis’e de uzandığını bildiren işgal radyosu, bir başka operasyonda da işgal polisinin Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda “terör” faaliyetlerinde kullanılan paraları hedef aldığını öne sürdü.

İşgal polisi ayrıca dün akşam Kudüs’ün Eski Belde semtinde işgal güçlerine taş attıkları gerekçesiyle iki çocuğu gözaltına aldı.

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde baskın düzenlediği Cenin’de de birçok kişiyi meydanda sorguya çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.