Korsan İsrail istihbarat bakanı: Filistin’in bağımsızlığı İsrail için toplu intihar olur

  • 16 Aralık 2014
  • 804 kez görüntülendi.
Korsan İsrail istihbarat bakanı: Filistin’in bağımsızlığı İsrail için toplu intihar olur

Korsan İsrail İstihbarat Bakanı Yuval Steinitz, “Filistin’in bağımsızlık ilan etmesi İsrail için toplu intihar olur” diye açıklama yaptı.

Bakan Steinitz yaptığı açıklamada “Batı Şeria’da Filistin devletinin bağımsızlık ilanı, İsrail için toplu intihar olacak. İsrail, Filistin’in Birleşmiş Milletler’deki tek taraflı girişimlerine uygun bir cevap vermeli” ifadelerini kullandı.

Korsan İsrail Devlet Radyosu’nun haberine göre, Steinitz yaptığı yazılı açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Bu durumda Hamas’ın İsrail’in başkenti Tel Aviv’e ulaşma tehlikesinin ortaya çıkacak. Batı Şeria’da Filistin devletinin bağımsızlık ilanı, İsrail için toplu intihar olacaktır”

İsrail Enerji Bakanı Silvan Şalom da İsrail basınına yaptığı açıklamada “İsrail’in, Filistin’in tek taraflı yapacağı tüm girişimlerine misliyle karşılık vereceğini” belirterek, “Filistin’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki hareketlilik iddiaları, Filistin ile İsrail arasında ​1993’te imzalanan Oslo Anlaşması’na aykırıdır. Uluslararası bir desteği elde etmesi durumunda ise ikili anlaşmaları bitirmek zorunda kalacak” dedi.

Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistinli başmüzakerecisi Saib Ureykat, dün Filistin devlet radyosuna, “İsrail’in işgal ettiği topraklardan geri çekilmesini öngören tasarıyı yarın BM Güvenlik Konseyi’ne sunacağız. Filistin devletini tanıyan ve 1967 sınırlarına dönülmesini sağlayacak açık ve sarih bir karar bekliyoruz. Kudüs’ün başkentimiz olarak tanınması, tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması, yerleşim birimlerinin yasa dışı ilan edilmesi ve acilen durdurulması da diğer isteklerimiz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.