Korsan İsrail Mahkemesinden Mescid-i Aksa Kararı…

  • 03 Mart 2015
  • 916 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Mahkemesinden Mescid-i Aksa Kararı…

Müslümanların ilk kıblesi olma özelliği taşıyan Mescid-i Aksa ile ilgili Korsan İsrail mahkemesi kritik bir karara imza attı. Emsal teşkil edecek karar, Yahudiler’in Mescid-i Aksa’da ibadet etmesinin önünü açıyor.

İsrail mahkemesi, Mescid-i Aksa’da “ibadet görüntüleri” ortaya çıktıktan sonra Aksa’ya girişi polis tarafından yasaklanan ve bu nedenle dava açan Siyonist Haham Glick’i “haklı bularak”, kendisine tazminat ödenmesine hükmetti.

“Yahudilere Aksa’da ibadet hakkı”

İsrail Malka Aviv Sulh Ceza Mahkemesi, “Yehuda Glick – İsrail polisi” davasında kararını açıkladı. Glick’in “Aksa’da ibadet etmesinde bir sakınca olmadığı” yönünde hüküm veren mahkeme, Aksa’ya 2 yıl girişi yasaklanan Glick’e 650 bin şekel (yaklaşık 163 bin dolar) tazminat ödenmesini kararlaştırdı. Glick’in avukatı Aviad Visoly, yaptığı açıklamada, “Söz konusu kararla Yahudilerin Aksa’da ibadet etme hakkının doğduğunu” iddia etti. Polis, Glick’in İsrail Kanal 10 televizyonunda “Mescid-i Aksa’da ibadet” görüntülerinin yayınlanmasının ardından, 2011 ile 2013 yılları arasında Aksa’ya girişini yasaklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.