Kosova cuma günü Cumhurbaşkanını seçecek

  • 25 Şubat 2016
  • 814 kez görüntülendi.
Kosova cuma günü Cumhurbaşkanını seçecek

Kosova’da hükümet ile muhalefet arasında Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ anlaşmaları protestolara sebep olurken bir yandan da cuma günü ülke cumhurbaşkanını seçmeye hazırlanıyor

Kosova’nın yeni Cumhurbaşkanlık oylamasının, Cuma günü düzenlenecek olan Kosova Meclisi genel kurul oturumunda yapılması bekleniyor.

Kosova Meclis Başkanlık Kurulunun kararını açıklayan Meclis Başkanı Kadri Veseli, Cumhurbaşkanlığı adayları PDK Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Haşim Tacı ile PDK milletvekili Rafet Rama’nın oylanacağını açıkladı. Veseli oylamanın şeffaf olacağını kaydetti.

Ülkede siyasi durumun son derece ciddi olduğunu belirten Veseli, “ devletin yerlerde sürünmesine izin vermeyeceğiz. En azından Sırbistan’a bu mutluluğu yaşatmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı toplantının tarihini belirlemek için toplanan Kosova Meclisi Başkanlık Kurulunun oturumunda muhalefeti temsil eden Başkanlık Kurulu üyeleri tarafından yine göz yaşartıcı gaz atıldı. Hükümetin ülke bütünlüğüne zarar veren Sırp Belediyeler ve Karadağ sınır anlaşmalarını protesto etmek için aylardır yaptığı gibi bu sefer de göz yaşartıcı gaz atan Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Aida Dirguti oldu.

Gerginlik yaşanan toplantıda, Dirguti, meclis binasında Kosova polisi tarafından gözaltına alındı. Kosova cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihini belirlemek için toplanan Başkanlık Kurulu daha sonra iktidar milletvekillerinden oluşan Başkanlık Kurulu üyelerinin katılımıyla çalışmalarına devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.