Küba lideri Fidel Castro ölüm yıldönümünde Tahran’da anıldı

  • 28 Kasım 2017
  • 1.163 kez görüntülendi.
Küba lideri Fidel Castro ölüm yıldönümünde Tahran’da anıldı

Küba devriminin geçen yıl hayatını kaybeden lideri Fidel Castro, ölümünün 1. yılında Küba’nın Tahran büyükelçiliğinde düzenlenen merasimde anıldı.

İSNA’nın verdiği habere göre, Latin Amerika Evi başkanı Abdulmecid Şehrabi, sözkonusu merasimde yaptığı konuşmada, Fidel Castro’nun şahsiyeti ve onun Latin Amerika üzerindeki etkilerine temas ederek; ” Castro’nun tarihin seçkin simalarından olduğunu ve onun halka dayanarak, Küba devrimini ileri götürdüğünü ve Küba ve Latin Amerika ülkelerinde büyük değişim ve gelişmelerin yaşanmasına vesile olduğunu’ söyledi.

Şehrabi, ‘Castro’nun deyimiyle, milletlerin birliğinin düşmanların zayıflamasına neden olacağını belirterek, ‘Bu merasime katılanlar İran halkı ile Küba devrimi arasında derin dayanışmayı biliyorlar ve bu dayanışma korunmalıdır’ dedi.

Küba’nın İran büyükelçisi Alexis Bandrich Vega da, merasimde yaptığı konuşmada, merasimi düzenleyenlere ve İran milletine ve dayanışmasına teşekkür ederek; ”bir inkılabçı için ölüm yıldömünde böylesine bir mekanda dostluğun gösterilmesine dair bu merasim çok önemlidir’ dedi.

Küba büyükelçisi, Castro’nun her zaman İran ve Küba devrimlerine saygıyla andığını ve övdüğünü belirterek, ”Castro her zaman dayanışmasını şartsız ve jeopolitik hesaplardan uzak bir şekilde yapardı ve coğrafyanın uzaklığı onun için önemli değildi’ dedi.

Bilindiği gibi Küba lideri Fidel Castro, geçen yıl 26 kasım tarihinde 90 yaşında hayatını kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.