Kudüs Başmüftüsü: İmam Hamaney’in Ehl-i Sünnet Hakkındaki Fetvası Onun İyi Yönetici ve İleri Görüşlü Olduğunun Tezahürüdür.”

  • 09 Ocak 2015
  • 1.183 kez görüntülendi.
Kudüs Başmüftüsü: İmam Hamaney’in Ehl-i Sünnet Hakkındaki Fetvası Onun İyi Yönetici ve İleri Görüşlü Olduğunun Tezahürüdür.”

Kudüs Başmüftüsü: “İslam ümmetini, müstekbirlerin tefrika ve fitnelerine karşı vahdete davet ederek, İmam Hamaney’in, Ehl-i Sünnet’in mukaddesatına hakaret etmenin haram olduğu hakkındaki fetvası, onun iyi yönetici ve ileri görüşlülüğünün tezahürüdür.”

Kudüs ve Filistin Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Vahdet Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada; Rahmetli İmam Humeyni’nin 12 Rebiülevvel ile 17 Rebiülevvel hicri kameri ayının arasındaki ( 12 Rebiülevvel Ehl-i Sünnete göre Peygamber (as) doğum günü, 17 Rebiülevvel ise Şia’ya göre Peygamber (as) Efendimizin mübarek doğum günü) bu zamanı Müslümanlar arasında Vahdet Haftası olarak ilan etmesini çok faydalı ve birleştirici olduğunu vurguladı.

Şeyh Muhammed, sözlerinin devamında da şunları söyledi

“Büyük İslam Peygamberi, “Âlemlere Rahmet” olarak gönderilmiştir ve ümmetinin, O’nun mübarek doğumlarının gölgesinde birleşmesini en çok O isterdi.”

Düşmanın tehlikelerine karşı, islam ümmetinin muktedir olması ve onlara karşı yek vücut olması zaruridir. Bu mübarek doğum gününde söylenecek en güzel söz, bu acı süreçte İslam ve ümmetin yüzyüze kaldığı tehlikelere karşı vahdetin gerekliliğine tekitle vurgu yapmak, tefrikaya yol açan şeylerden imtina etmenin zaruri olduğudur. Unutmayalım ki, Peygamber (s) Efendimiz tüm İslam ümmeti için doğmuştur.

İslam ülke ve milletlerin arasındaki ihtilaf ve tefrikalar sadece, sömürgeci müstekbirlerin işine yaramaktadır ki, bu çapulcu müstekbirler servetlerine servet katmak için akbabalar gibi, İslam ülkelerinin semalarından kanat çırpmaktadırlar.

Şia ve Ehl-i Sünnet arasında tefrika çıkarmak şüphesiz İslam ümmetine düşman olanlarının projesidir.Düşmanın, ümmetin vahdetine yönelk fitnelerine ve yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etmek hepimizin en öncelikli görevidir.

Bazıları kasıtlı olarak Şia’ya veya Ehl-i Sünnet’e bir takım yakıştırmalarda bulunma gayreti içerisindedirler. Sahabeye lanet edip, sövüp bu yolla İslam ümmeti arasında çatlaklar oluşturma peşinde olduklarını da biliyoruz. Halbuki bu iki büyük mezhep arasında var olan ihtilaflar, kan döküp, birbirlerinin evlerini yakıp yıkmaya varacak büyüklükde ihtilaflar değildir.

Şia’nın büyük merci ve âlimlerinin, sahabeye ve Peygamber eşlerine yönelik lanet ve nahoş söylemlere karşı haram fetvasını yayınlamalarını taktirle karşılıyorum. İmam Hameney’in Peygamber eşlerine ve Ehl-i Sünnet’in değerlerine yönelik lanet ve hakaretlere karşı fetva yayınlaması taktire şayandır. Kendilerinin bu hakimane girişimi, İslam âleminde büyük yankı buldu ve memnuniyetle karşılandı. O’nun bu mükemmel idareciliği ve ileri görüşlülüğü sayesinde, düşmanın fitne ve tefrika okları hedefine ulaşamadı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.