Kudüs günü, istikbar ile mücadele ve gasıp İsrail cinayetlerinden nefret günüdür

  • 08 Haziran 2018
  • 1.325 kez görüntülendi.
Kudüs günü, istikbar ile mücadele ve gasıp İsrail cinayetlerinden nefret günüdür

Bugün hk. 23 Ramazan 1439, miladi 8 Haziran 2018 dünya Kudüs günüdür. Dünya Müslümanları ve özgürlükçüleri bugün düzenleyecekleri gösterilerle Siyonist gasıp İsrail rejimi cinayetlerinden duydukları nefreti sergileme gündür.

Bugün dünya Kudüs günü yürüyüşleri İran’da yerel saatle 10:30’da 900’ü aşkın kentte düzenlenecektir. Gösterileri en az 5 bin 300 yerli ve yabancı muhabir ve gazetesi dünyaya yansıtacaktır.

Dünya Kudüs günü konuşmacısı İslami şura meclis başkanı Ali laricani ve yürüyüşlerin ana sloganı ise ” dünya Kudüs günü, direniş cephenin zaferi, Amerika-siyonizm fitnesinin yenilgisi, Filistin halkının dönüş için iradesi” olacaktır.

Hazreti İmam Seyid Ali Hamenei Pazartesi günü, İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin –ra- vefat yıldönümü merasiminde yaptığı konuşmada Kudüs günün sırf mazlum bir milleti destek günü olmadığını, dünya sultacılarına karşı mücadelenin sembolü olduğunu belirterek, “İlahi fazl ve halkın coşkulu katılım bereketi ile dünya Kudüs günü etkinliklerinin bu yıl geçen yıllara nazaran daha güçlü ve coşkulu düzenleneceğini” belirtti.
Bu arada yürütme, yasama ve yargı başkanları, rehberlik fakihler meclis başkanı ve anayasayı koruma konseyi başkanı, askeri ve güvenlik kurumları, Filistin intifadasını savunma kurumu ayrı ayrı yayınladıkları bildirilerle mazlum Filistin halkı haklarını savunarak, İran halkını dünya Kudüs günü yürüyüşlerine katılmaya davet ettiler.
İran içinde ve dışında çeşitli gruplar ve partiler, Şii ve ehli sünnet din alimleri de son günlerde yayınladıkları bildirilerle İran halkını dünya Kudüs günü etkinlikleri ve yürüyüşlerine katılarak, Siyonist rejim cinayetlerinden duydukları nefreti haykırmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.