Kudüs Halkı İşgal Rejiminin Gasp Etmek İstediği Evin Önünde Cuma Namazı Kıldı

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.272 kez görüntülendi.
Kudüs Halkı İşgal Rejiminin Gasp Etmek İstediği Evin Önünde Cuma Namazı Kıldı

Kudüs halkı bugün, işgal rejiminin yerleşimciler için gasp etmek istediği Şemasine ailesine ait evin önünde Cuma namazı kıldı.

Evin önünde kılınan Cuma namazında hutbeyi irad eden Kudüs’teki Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri namaza gelenlere hitaben “bugün bu mübarek noktadaki varlığınız, hak sahibi olan insanlarla, Şemasine ailesi ve onlar gibi evleri gasp edilme tehdidi olan ailelerle dayanışmak içindir” dedi.
Kudüslü ailelerin genelde Kudüs’ün, özelde Şeyh Cerrah Mahallesi’nin asil sakinleri olduğuna dikkat çeken Şeyh Sabri, Filistin topraklarının vakıf toprağı olduğunu, Yahudilerin burada hiçbir şeye sahip olmadıklarını, bugün yaptıklarının ise gasp, sahtekarlık ve ele geçirme olduğunu ifade etti.
İşgalin ev yıkma politikasını kınayan Şeyh Sabri, işgalcinin sudan bahanelerle evleri yıktığı haberlerini duyduklarını belirterek, her fırsatta evleri yıktığını hatırlattı.
Şemasine ailesi Kudüs’ün en köklü ailelerinden biridir. Çoğu Kudüs’ün doğu kesiminde özellikle Şeyh Cerrah, Silvan, Kadim Belde ve Beyt Safafa’da ikamet eden yaklaşık 130 aile işgal rejiminin tahliye tehdidi altında yaşıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.