“Kudüs İntifadası Filistin’de Birlik ve Bütünlüğün Kapılarından Biri”

  • 11 Nisan 2016
  • 799 kez görüntülendi.
“Kudüs İntifadası Filistin’de Birlik ve Bütünlüğün Kapılarından Biri”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin Parlamentosu’ndaki grubu Değişim ve Islah Grubu Başkanı Halil El-Hayye, Kudüs İntifadası’nın Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanmasının kapılarından biri olduğunu söyledi.

El-Hayye, Filistinli tüm grupları Kudüs İntifadası’nı desteklemeye ve intifada etrafında kenetlenmeye davet etti.

Değişim ve Islah Grubu’nun bugün (10 Nisan Pazar) Gazze’de düzenlediği Uluslararası Parlamento Buluşması’nda konuşan El-Hayye, Kudüs İntifadası’nın işgal rejiminin azgınlığına son vermek üzere geldiğini söyledi.

İntifadanın işgalcilerin Filistin halkının haklarını inkar etmesine karşı başladığını ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesini engellediğini belirten El-Hayye, Değişim ve Islah Grubu’nun düzenlediği buluşmanın Filistinli Esir Günü’ne, Kudüs İntifadası’nın devamına, Deir Yasin Katliamı’nın yıldönümüne ve on yılı aşkın bir süredir Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın sürmesine denk geldiğine işaret etti.

Bütün bunların Filistinlileri birlik ve bütünlüğe sevk etmesi gerektiğini söyleyen El-Hayye, Filistin Parlamentosu’nun yeniden açılarak görevini yerine getirmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.