Kudüs İntifadası Siyonist Rejimin Yıkılışını Haber Veriyor

  • 14 Kasım 2015
  • 833 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası Siyonist Rejimin Yıkılışını Haber Veriyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Kudüs İntifadası’nın işgal rejiminin yıkılışına hazırlık yaptığını belirterek, Batı Yaka ve Kudüs halkının suskunluğuna umut bağlamanın boş olduğunu söyledi.

Mahmud Ez-Zehhar yaptığı açıklamada, “Yabancılar Mescidi Aksa’ya girmelerine izin vermeyeceğiz. Çünkü Yahudilerin önce ziyaret ederek, ardından Mescidi Aksa’da haklarının olduğunu iddia ederek işi oldu bittiye getirmek istiyorlar. Amaçları bundan sonra da Mescidi Aksa’yı yıkıp yerine iddia ettikleri heykeli dikmektir” dedi.

İnsanların intifadanın gücünü ve boyutunu küçümsemelerini eleştiren Ez-Zehhar, bunun kelimenin tam manasıyla intifada olduğunu; hedef, amaç ve özleminin olduğunu ifade etti.

İşgal rejiminin Mescidi Aksa’yı bölme planının fazla tepkiyle karşılanmayacağını tahmin ettiğine dikkat çeken Ez-Zehhar, ancak bu kirli plana karşı Filistin halkının baş kaldırdığını ve Aksa’yı savunmak için meydanlara indiğini kaydetti.

Ez-Zehhar, Batı Yaka halkının oturduğunu, geri kaldığını, olup bitene karşı susacağını düşünen, aşağılanmayı kabul edeceğini ve Oslo’yu içselleştirdiğini düşünenlerin yanıldığını belirterek, direnişin sadece top ve füze olmadığını, birçok çevreye rağmen intifadanın silahlı direnişe dönüştüğünü hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.