Kudüs İntifadası Siyonistlerde Psikolojik Travmaya Neden Oluyor

  • 29 Aralık 2015
  • 724 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası Siyonistlerde Psikolojik Travmaya Neden Oluyor

İşgal güçlerinin Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya yönelik oyunlarına bir tepki olarak bu yılın Ekim ayının başında patlak veren Kudüs İntifadası’nın siyonist işgalcilerde psikolojik travmaya neden olduğu görülüyor. İşgal yönetiminin yaptığı araştırmalarda Kudüs İntifadası sürecinde gerçekleştirilen eylemlerin sebep olduğu korku ve stresin sekiz bin siyonistin psikolojik travma yaşamasına neden olduğu, bunların da 1500’ünün Kudüs’te ikamet edenlerden olduğu tespit edildi.

İşgalcilere ait Maariv gazetesinin dünkü (28 Aralık Pazartesi) sayısında yayınladığı bir haberde “Psikolojik Travmanın Tedavisi İçin İsrail Birliği” tarafından ele alınan araştırma raporlarında bu bilgilerin yer aldığı ve konunun Askalan şehrindeki bir fakültede düzenlenecek bir sempozyumda ele alınacağı ifade edildi.

Gazetedeki haberde ayrıca Filistinlilerin Kudüs İntifadası sürecinde gerçekleştirdikleri eylemlerde ölen ya da yaralanan her bir kişiye denk olarak ayrıca en az bir kişinin tedavi gerektirecek rahatsızlığa neden olan bir psikolojik travma geçirdiğine ve hâlen 27 kişinin bu sebeple tedavisinin devam ettiğine dikkat çekildi.

Haberde birçoklarının da olay yerinde bulunmamalarına rağmen televizyon ekranlarından gördükleri manzaralara tahammül edememeleri sebebiyle travma geçirdiklerine dikkat çekildi.

Bu kişilerin, siyonist çetelerin evlerini ateşe vermeleri sebebiyle bütün vücudu yanan ve hemen olay yerinde hayatını kaybeden bir buçuk yaşındaki Ahmed Devabişe’nin, onun yine vücutlarının yüzde doksana yakın kısımları yandığı için hastanede hayatlarını kaybeden annesi Riham ile babası Sa’d Devabişe’nin görüntüleri ekranlara geldiği zaman hiçbir travma geçirmemeleri de son derece düşündürücü. Böyle bir aileyi yakarak topluca imha eden çetenin elebaşının “psikolojik sorunları” olduğu gerekçesiyle işgal yargısı tarafından serbest bırakılmasını ve onun da ellerini kollarını sallayarak caddelerde dolaşmasını görmeleri karşısında hiçbir tedirginlik duymayan bu kişilerin psikolojileri de ne hikmetse sadece kendi yaralarını gördükleri zaman harekete geçiyor.

Maariv’in yayınladığı haberde Askalan’daki fakültede düzenlenecek sempozyumda gündeme alınacak kişilerin psikolojilerinin neden bir buçuk yaşındaki Ahmed Devabişe’nin yanmış vücudunu görünce travma geçirmediğinin hatta hiç harekete bile geçmediğinin tartışılıp tartışılmayacağı hakkında bir bilgi verilmemiş.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.