Kudüs İntifadası’nın Başından Bu Yana 5 Bin Filistinli Gözaltına Alındı

  • 12 Nisan 2016
  • 754 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası’nın Başından Bu Yana 5 Bin Filistinli Gözaltına Alındı

Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Kudüs İntifadası’nın patlak verdiği Ekim 2015 başından bu yana işgal güçlerinin Filistin’in çeşitli bölgelerinde 5 bin Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Heyet tarafından bugün (12 Nisan Salı) yayınlanan raporda, gözaltına alınanlardan 1900’ünün çocuk, 140’ının genç kız ve kadın olduğu, gözaltına alınanlardan 85’inin yaralı olduğu halde gözaltına alındığı ifade edildi.

Filistinli Esir Günü öncesi yayınlanan raporda, işgal zindanlarında tutulan esirlerden 40’ının zindanlarda 20 yılı geride bıraktığı ve esirlerden en kıdemlilerinin aralıksız 34 yıldır işgal zindanlarında tutulan Kerim Yunus ve Mahir Yunus olduğu bildirildi.

Raporda, esir Nail El-Bergusi’nin işgal zindanlarında çeşitli aralıklarla toplam 35 yıl yattığı ve Özgürlerin Vefası adlı esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan El-Bergusi’nin 2014 yazında işgal güçlerince yeniden gözaltına alındığı ifade edildi.

Raporda ayrıca 17 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve 14 yıldır işgal zindanlarında yatan Lina Cerbuni’nin en kıdemli kadın esir olduğu, 12 yaşındaki Dima El-Vavi’nin ise işgal zindanlarında tutulan en küçük kadın esir olduğu bildirildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, 76 yaşındaki Fuad Eş-Şevbeki’nin de işgal zindanlarında yatan en yaşlı esir olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.