Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin: Siyonist rejim uluslar arası mahkemelerde yargılanmalıdır

  • 26 Temmuz 2015
  • 1.144 kez görüntülendi.
Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin: Siyonist rejim uluslar arası mahkemelerde yargılanmalıdır

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimci çetelerinin “Heykel’in Harabı” yıldönümü adı altında bu sabah Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın geniş çaplı tepkilere yol açarken, işgal liderlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlaller nedeniyle yargılanması için çağrılar yapılıyor.

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa’ya ve cemaatine yönelik ihlalleri nedeniyle işgal yönetiminin uluslararası mahkemelerde yargılanması çağrısında bulundu.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (26 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, başta Mescid-i Aksa olmak üzere Filistinlilerin kutsal mekânlarına yönelik saldırıların devam etmesinin bölgeyi saatli bombaya dönüştüreceği ve din savaşının fitilini ateşleyeceği uyarısı yaptı.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı kuşattığını ve cemaatin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini belirten Şeyh Muhammed Hüseyin, her türlü baskı aracı kullanılarak Yahudi yerleşimciler için Mescid-i Aksa’nın gerçek sahiplerinden arındırılmak istendiğine dikkat çekti.

Aynı zamanda Mescid-i Aksa imam ve hatibi de olan Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınların katliama yol açabileceğini ve beklenmedik sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Şeyh Muhammed Hüseyin, Filistinlilerden gücü yetenlerin Mescid-i Aksa’ya gelerek işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı Mescid-i Aksa’yı savunmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.