Kudüs Müftüsünden BM’ye sert tepki: ‘Müslümanlar dışında kimse müdahale demez’

  • 30 Ocak 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
Kudüs Müftüsünden BM’ye sert tepki: ‘Müslümanlar dışında kimse müdahale demez’

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Yahudilerin Mescid-i Aksa’da hakları olduğuna dair açıklamasına tepki gösterdi.

Şeyh Hüseyin yaptığı yazılı açıklamada, “Mescid-i Aksa sadece Müslümanlara has bir mescittir. Müslümanlar dışında kimsenin Mescid-i Aksa’ya müdahale etme hakkı yoktur. Dünya Müslümanları nezdinde özel bir öneme sahiptir. Hürmetine yapılacak herhangi bir dokunma kararı tehlike arz eder ve tarafımızdan her haliyle kınanmaktadır. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğuna ilişkin kararı hatırlatır, işgal gücü İsrail’in ne avlusuyla ne surlarıyla ne de altıyla herhangi bir alakası olmadığını belirtiriz.” ifadesine yer verildi.

BM Genel Sekreteri Gutteres’in Aksa’ya ilişkin yaptığı konuşmanın tehlikeli olduğu ve dünya devletleri tarafından verilen kararlara saygısızlık olarak değerlendirildiği açıklamada, UNESCO, BMGK ve uluslararası örgütlerin Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili verdiği kararların uygulanması çağrısında bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.