Kudüs’de İslam’a geniş eğilim

  • 04 Ocak 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Kudüs’de İslam’a geniş eğilim

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, geçen iki yıl içerisinde Batılı ülkelerden 97 kişinin Mescid-i Aksa’da İslamiyetle tanıştığını belirtti.

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Batı ülkesinden Mescid-i Aksa ziyareti için Kudüs’e gelen turistlerden 2015-2016 yıllarında 97 kişinin Müslüman olduğunu kaydetti.

Müslüman olanların çoğunun ABD, Fransa, Almanya, İngiltere ve Finlandiya vatandaşlarından oluştuğuna dikkati çeken Şeyh Sabri, “İslam, adalet ve hoşgörü dini olduğu gibi bütün semavi dinleri kapsar. Müslümanlar da istisnasız bir şekilde bütün peygamberlere inanırlar. Müslüman olanlar kendi iradeleriyle İslamı tercih ediyor. Çünkü Hazreti Allah, ‘Dinde zorlama yoktur’ buyuruyor.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Sabri, açıklamasının sonunda da Kudüs Yüksek İslami Heyeti merkezinde, Müslüman olmak isteyenlere yardımcı olduklarını vurguladı.

Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

İslam’a eğilim ve İslam dinini seçme olayı öyle bir ortamda yaşanıyor ki siyonist İsrail rejimi kendi tüm imkanlarını ve uluslararası desteği kullanarak Kudüs’de İslami değerleri ortadan kaldırmaya ve yayılmacı politikalarını hayata geçirmeye çalışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.