Kudüslü 8 Gencin Tutukluluk Süresi İşgal Mahkemesince Uzatıldı…

  • 07 Ocak 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Kudüslü 8 Gencin Tutukluluk Süresi İşgal Mahkemesince Uzatıldı…

Siyonist Merkez Mahkemesi, dün (6 Ocak Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook aracılığıyla şiddete teşvik etmekle suçladığı 8 Kudüslünün tutukluluk süresini uzattı.

Vadi Hulve Bilgi Merkezi’nin bildirdiğine göre, tutukluluk süresi uzatılan Kudüslüler Nasır El-Hedemi, Tarık El-Kurd, Fuad Ruveydi, İbrahim Abidin, Udey Beyumi, Udey Senokrat, Ömer Eş-Şelebi ve Sami Idiys isimli gençler.

Duruşmada Facebook aracıyla şiddete teşvikle suçlanan Kudüslüleri Ed-Damir Müessesesi avukatı Muhammed Mahmud ile Esirler Heyeti avukatı Tarık Berğus’un savunduğu ifade edildi.

Avukat Muhammed Mahmud, sekiz gencin haklarındaki hukuki ve yargısal işlemler sona erene kadar tutukluluk hallerinin devam edeceğini ve 25 Ocak’a kadar “iyi hal subayı”nın raporunu hazırlamasının beklendiğini söyledi.

“İyi hal subayı”nın raporunun gençlerden biri hakkında olumlu olması halinde avukatının işgal rejimi Sulh Mahkemesi’ne tutuklu gencin serbest bırakılması talebiyle başvuruda bulunabileceğini kaydeden Mahmud, Sulh Mahkemesi’ndeki duruşma için henüz tarih belirlenmediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.