Kudüs’te çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı

  • 31 Aralık 2017
  • 1.215 kez görüntülendi.
Kudüs’te çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı

Siyonist İsrail rejimi askerleri ile Filistinliler arasında Kudüs’de çıkan çatışmalarda 31 Filistinlinin yaralandığı veya zehirlenme tehlikesi geçirdikleri bildirilmekte.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Filistin kızılay kurumu Kudüs’in Ebudis semtindeki çatışmalarda 7 Filistin vatandaşının siyonistlerce açılan kurşunlara isabet etmesi sonucu yaralandığını 23 Filistinlinin de zehirli gazlardan boğulma tehlikesi geçirdiklerini bildirdi.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, İsrail işgalini protesto etmek amacıyla gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermi ile müdahale ettiği belirtildi.

Müdahalede 7 kişinin plastik mermiyle yaralandığı, 23 kişinin de göz yaşartıcı gazdan olumsuz etkilendiği kaydedildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanıma kararına yönelik Filistinlilerin protestoları devam ederken Gazze’deki çatışmalarda yaralanan bir Filistinli öldü. Filistinlilerin can kaybı 13’e çıktı.

Gazze’de İsrail ordusuyla çatışmalarda göğsünden yaralanan 22 yaşındaki Cemal Mesleh kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanede, çatışmalarda ağır yaralanan dört Filistinli daha olduğunu belirtti.

İsrail ordusuna göre 2 bin protestocu İsrail askerlerine yanan otomobil lastikleri yuvarladı ve taş attı. Ordunun açıklamasında askerlerin ‘ayrım gözeterek eylemlerin baş kışkırtıcısı olan dört kişiye ateş açtığı’ ifade edildi.

Filistinli esirler kulübü ise bu süre içinde en az 200 Filistinlinin de siyonistlerce tutuklandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.