“Kudüs’ün Kapısı” Köyü İşgal Güçlerince Dokuzuncu Kez Yıkıldı…

  • 23 Şubat 2015
  • 884 kez görüntülendi.
“Kudüs’ün Kapısı” Köyü İşgal Güçlerince Dokuzuncu Kez Yıkıldı…

İşgal rejimi buldozerleri bu sabah (23 Şubat Pazartesi) Kudüs’e bağlı Ebu Dis beldesinin doğusunda aktivistler tarafından kurulan “Kudüs’ün Kapısı” köyünü dokuzuncu kez yıktı.

Halk Direniş Komiteleri sözcüsü Hani Halebiyye, onlarca askeri aracın buldozerlerle birlikte “Kudüs’ün Kapısı” köyüne bu sabah erken saatlerde baskın düzenlediğini ve çadırları yıkarak içindekilere el koyduğunu söyledi.

İşgal güçlerinin vatandaşların köyün kurulduğu tepeye yaklaşmalarına izin vermediğini ifade eden Halebiyye, bedevi Arapları zorla göç ettirerek Filistinlilere ait topraklar üzerinde Yahudi yerleşim birimleri inşa etme planına karşı köyün aktivistlerce iki hafta önce Ebu Dis’in doğusundaki Hılletu’r-Rahib Tepesi üzerinde kurulduğunu belirtti.

Filistin Halk Direnişi Komiteleri üyesi aktivistler, Yahudi yerleşim birimi inşasını ve ırkçı ayrım duvarını protesto amacıyla Ebu Dis beldesi yakınlarında kurdukları köye “Kudüs’ün Kapısı” adını vermişti.

Filistinli aktivistler, Yahudi yerleşim birimi inşası için gasp edilme tehdidiyle karşı karşıya olan topraklar üzerinde daha önce de çadırlarla benzer köyler kurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.