Kum’da Uluslararası İmam Rıza (as) törenleri başladı

  • 06 Ağustos 2016
  • 935 kez görüntülendi.
Kum’da Uluslararası İmam Rıza (as) törenleri başladı

14. Uluslararası İmam Rıza (as) festivali ve “Keramet Günleri” törenleri kutsal Kum kentinde başladı.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre dün 14. Uluslararası İmam Rıza (as) festivali ve “Keramet Günleri” törenleri açılışında bir konuşma yapan İmam Rıza (as) kurumu yönetim kurul başkanı Cevad Caferi, her yıl bu törene İran’ın 31 eyaletinin yanı sıra dünyanın 77 ülkesinden katılımın olduğunu bildirdi.

“Keramet Günleri” törenlerinin her yıl Hz. İmam Rıza (as)ın kızkardeşi Hz. Masume (sa)in mübarek veladet yıl dönümü 1 Zilkade ile Hz. İmam Rıza (as)ın mübarek doğum yıl dönümü 11 Zilkade tarihleri arasında tüm İran’da muhtelif törenlerle düzenlendiğini belirten Caferi, bu törenler sırasında Ehlibeyt (as) hanedanının faziletlerinin daha fazla anlatılmasına ve bu konudaki değerli çalışmaların tanıtılmasına çalışıldığını belirtti.

Bu törende bir konuşma yapan İmam Rıza (as)türbesi mütevellisi Huccetul İslam İbrahim Reisi ise, “Keramet Günleri” törenlerinin günümüz dünyasının kayıbı olduğunu ve Ehli Beyt (as) mektebinden azami yararlanılması gerektiğini söyledi.

Günümüzde dünyada insan hakları savunuculuğunda bulunan ülkelerin izledikleri siyasetlerinin dünyadaki özellikle de Filistin ve Yemen’deki cinayetlerin asıl kaynağını oluşturduğunu, Bahreyn anayasasını yazanların bugün kendi yazmış oldukları kanunu inkara kalkıştıklarını belirten Huccetul İslam reisi, Bahreyn yönetiminin Şeyh İsa Kasım’a karşı tutum ve zulmünün insanlık dışı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.