Kürt Halkının Düşmanı Olan YPG Teröristleri, Haseke Halkına Zülmediyor

  • 15 Temmuz 2017
  • 1.228 kez görüntülendi.
Kürt Halkının Düşmanı Olan YPG Teröristleri, Haseke Halkına Zülmediyor

Haseke Kentinde YPG’nin yayılması ve Arap ve kürt gençleri keyfi şekilde alıkoyması nedeniyle kentte gerginlik tırmanırken dün Cuma günü kentin güneyinde yer alan Gvayran Semtinde yerleştirilen bir bomba düzeneği havaya uçuruldu.

Yerel kaynaklar bomba düzeneğinin YPG’ye ait bir aracı hedef aldığına dikkat çekerken, patlamada aralarında çocukların bulunduğu 13 kişinin yaralandığını aktardı.

Diğer yandan Haseke Kentinin yaklaşık 40 km kuzeybatısında yer alan Tel Temir Kasabası ile Kuzeriye Köyü arasında araçlarıyla hareket eden bir vatandaş ve oğlunun, yol kenarında yerleştirilen bir mayının patlamasıyla şehit düştüler.

Yerel kaynaklar mayının YPG tarafından yerleştirildiğini ifade ederken, baba ve oğlun şehit düşme sorumluluğunu YPG’ye yükledi.

Haseke ve kırsalında ABD, İsrail ve daha başka devletlere tabi YPG’nin bulunduğu bölgelerde vatandaşlara keyfi muamelesi, gençleri zorla alıkoyup saflarına geçirme, işkence, gasp ve saldırı eylemlerinden dolayı insani durumlar kötüye gitmesiyle ciddi bir gerginlik yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.