Kuşatma Altındaki Batı Yaka’nın Bir Çok Yerinde Çatışmalar Yaşanıyor

  • 10 Haziran 2016
  • 1.014 kez görüntülendi.
Kuşatma Altındaki Batı Yaka’nın Bir Çok Yerinde Çatışmalar Yaşanıyor

Siyonist Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın kuşatma kararından sonra Batı Yaka’nın birçok yerinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Muhabirimize bilgi veren yerel kaynaklar, işgal askerlerinin birkaç araçla bugün (10 Haziran Cuma) sabaha karşı saat üç civarında Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Tubas şehrine girdiklerini ve Ahmet Salim Muhasine’nin (22) evini basıp, ev halkını tartakladıktan sonra Muhasine’yi alıp götürdüklerini söylediler.

Kaynaklar, bir başka işgal askeri grubunun da zırhlı araçlarla Tubas şehrine yakın Tamun beldesini basıp giriş ve çıkışları tuttuklarını ifade ettiler.

Kalkiliya şehrinde de baskın ve aramalar yapan işgal güçlerinin aradıkları genci bulamayınca annesini gözaltına almaları üzerine bölgede şiddetli çatışmaların başladığı ifade edildi.

Aynı sıralarda işgal güçleri El-Halil ve Yatta’da da Tel Aviv’deki eylemi gerçekleştiren gençlerin yakınlarına ait evlere baskın düzenlediler.

Yatta beldesine yönelik ablukayı sürdüren işgal güçleri eylemi yapan Muhammed ve Halid Mahamira’nın evlerine baskın yaparak, terör eşliğinde evlerin ölçülerini aldıktan sonra eylemcilerden birinin babası olan Ahmed Musa Mahamira ve kardeşi İbrahim’i tutukladılar. İşgal güçleri zindanda bulunan iki esirin evlerine baskın düzenleyip aramalar yaptılar.

Yatta’da baskın ve aramalarda iki kişiyi daha tutuklayan işgal güçleri, Beytlahim’de de milletvekili Mahmud Hatib’in oğlu Davud Mahmud Davud Hatib’i (16) tutukladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.