Kusayr bölgesine sızmaya çalışan IŞİD grubu, Hizbullah’ın kurduğu pusu sonucu imha edildi

  • 20 Temmuz 2015
  • 908 kez görüntülendi.
Kusayr bölgesine sızmaya çalışan IŞİD grubu, Hizbullah’ın kurduğu pusu sonucu imha edildi

Suriye’nin Lübnan sınırındaki Kusayr bölgesine sızmaya çalışan IŞİD grubunun Hizbullah’ın kurduğu pusu sonucu imha edildiği bildirildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Kusayr’ın güneyindeki el-Ka’a tepesinde bulunan IŞİD’e mensup bir grup dün Kusayr’a girmeye çalışırken Hizbullah’ın kurduğu pusuya düştü.

Haberde Hizbullah’a ait istihbarat biriminin teröristlerin Kusayr’ın güney yönündeki hareketliliğine dair istihbarat aldıktan sonra el-Cevsiye bölgesinde gruba yönelik operasyon için hazırlık yaptı.

Teröristlerin Cevsiye bölgesine girmelerinden sonra bölgenin kuzey, doğu ve batı taraflarında konuşlanan Hizbullah birlikleri IŞİD teröristlerini ateş altına aldı.

Birkaç saat süren çatışma sonunda pusuya düşürülen onlarca teröristin öldürüldüğü ve Kusayr kentine girişlerinin önlendiği bildirildi.

Hizbullah ve Suriye ordusu tarafından 2013 yılında terörist gruplardan temizlenen Kusayr bölgesi, hem Lübnan sınırında bulunması hem de Şam’la sahil bölgeleri arasındaki intikalin güvenliği bakımından stratejik öneme sahip bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.