Kutsal müdafaa, İran’da muhtelif dinlerin dayanışmasının tecellisi

  • 14 Şubat 2018
  • 967 kez görüntülendi.
Kutsal müdafaa, İran’da muhtelif dinlerin dayanışmasının tecellisi

İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı, İran’da muhtelif ilahi dinleri mensuplarının barış içindeki yaşamlarına temasla, İran’da sekiz yıllık kutsal müdafaa savaşının muhtelif ilahi dinlerin mensuplarının birbirlerinin yanındaki uyum ve barış içindeki yaşamları ve dayanışmalarının bir tecellisi olduğunu bildirdi.

Tahran’da Tevhidi dinler temsilcileri ile bir araya gelen İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Seyyid Abbas Salihi, İranlıların muhtelif Asuri, Kelimi ve Zertüşti dinlerin mensupları ile birlikte birbirleri ile kenetlendiklerini ve bu durumun çok eski tarihlerden beri süre geldiğini bildirdi.

İran’da ilahi dinlerin ortak dil ve düşüncelerine değinen ve ilahi dinlerin her zamana göre daha fazla tehdit altında olduklarını ama buna rağmen kendi vatanlarını koruma konusunda daha fazla birbirlerine kenetleştiklerini belirten İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Salihi, Müslümanların kendi tarihi ve geçmiş mekan ve ibadet mekanlarına önem verdikleri gibi Hristiyanların da kiliselere, Musevilerin kendi mabetlerine ve Zertüştilerin de kendi tapınaklarına önem verdiklerini ve kendi köklerini oralarda aradıklarını ve tüm bunların İran’ın geçmiş tarihinde birbirine kenetlendiğini bildirdi.

İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı. insan ve dünyadan maneviyatın yok edilmek istenmesinin tüm dinler tarafından ciddi bir tehdit olarak söz konusu edildiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.