Kuveyt Dışişleri Bakanı: İran ile müzakereye hazırız

  • 07 Ekim 2015
  • 766 kez görüntülendi.
Kuveyt Dışişleri Bakanı: İran ile müzakereye hazırız

Kuveyt Dışişleri Bakanı bu ülke ve Fars Körfezi’ne kıyısı olan diğer ülkelerin İran ile konuşmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid Al Hamad Al Sabah, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşmesinde İran ile müzakereye hazır olduklarını belirtti.

Al Sabah bu görüşmede Fars Körfezi Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ne üye ülkelerinin komşuları İran ile müzakere etmeye hazır olduğunu dile getirerek “Bu müzakerelerin bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması için başlamasını umuyoruz” diye konuştu.

İran’ın Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelerin iç işlerine de karıştığını iddia eden Al Sabah “Alman mevkidaşımla birçok bölgesel mesele ve özellikle Suriye krizi ve mülteciler hakkında görüşmem sonucu Kuveyt ile Almanya’nın aynı görüşe sahip olduğu kanaatine vardım” açıklamasında bulundu.

Filistin’deki şiddetin tırmanmasına değinen Al Sabah Kudüs merkezli bir bağımsız Filistin ülkesinin kurulmasına vurgu yaparak terörizmle mücadele, Irak gibi bölgesel krizler ve ekonomik ilişkileri de Alman mevkidaşı ile değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.