Kuveyt: İran olmadan da petrol üretimi dondurulabilir

  • 06 Nisan 2016
  • 846 kez görüntülendi.
Kuveyt: İran olmadan da petrol üretimi dondurulabilir

Kuveyt’in OPEC’teki temsilcisi Nawal El Fezaia, salı günü yaptığı açıklamada, İran’ın fiyatların artırılmasını amaçlayan harekete katılmaması durumunda bile, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer büyük petrol üreticisi ülkelerin üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varabileceğini söyledi.

BloombergHT’nin haberine göre, El Fezaia, petrol üreticisi ülkelerin 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak toplantıda, üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varmaktan başka seçeneklerinin olmadığını, zira petrol fiyatlarının çok düşük olduğunu belirtti. El Fezaia’ya göre üretimin şubat ayı seviyelerinde dondurma kararı petrol fiyatlarına bir taban oluşturabilir.

Kuveyt temsilcisi, “Petrol üreticilerinin, petrol fiyatlarının bu kadar düşük olduğu ve herkese zarar verdiği bir durumda, üretimi dondurmaktan başka seçenekleri yok. Toplantı öncesi tüm işaretler bu sonucu gösteriyor” diye konuştu.

El Fezaia, İran’ın üretimi artırmasının anlaşmaya zarar vermeyeceğini, zira bu ülkenin aşırı arz durumundaki piyasada petrolünü satmakta zorlanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.