Kuzey Irak Referandumu Üzerine… – Mahir ARAS

ehlibeythaber

Yazarın şu ana kadar yazılmış 43512 makalesi bulunuyor.
  • 08 Temmuz 2017
  • 21.238 kez görüntülendi.
Büyük orta doğu, büyük projelerin çöküş alanıdır. Küresel güçlerin küresel beyni olan Siyonizm son demlerini yaşarken dünyayı kan gölüne çevirmekte ısrarlı bir tavır takınıyor. Ürettiği projelerle ömrünü uzatmaya çalışıyor. Bu projeler kapsamında, IŞİD terör örgütü İsraillin kanlı bir projesidir.

Filisin direnişi, Lübnan Hizbullahı, Suriye ordusu, Irak direniş güçleri, İran devrim muhafızları siyonist İsraile karşı kullanmaları gereken enerjiyi IŞİD’le mücadelede kullandıkları için Siyonist rejim ömrünü bir nebze olsun uzatmayı başarmıştır. Ama IŞİD ile mücadele direniş askerleri için adeta büyük bir tatbikat olmuş ve direniş cephesi sahada hareket kabiliyetini arttırmıştır. Tahran patlamalarından sonra direniş cephesi fiilen, füzeleri ile sahaya inmiş ve kanser tümörü İsraillin projesi olan IŞİD’i tarihe gömecek büyük bir darbe vurmuş, ve kısa zaman da Irak’ı IŞİD’den temizlendi.

Suriye’de beli kırılan vahşilerin halini gören global güçlerin Küresel beyni olan Siyonizm çılgına dönmüştür.

Çöken IŞİD projesine alternatif olan Kürt kartını kullanmaya başlamıştır. Son günlerde İsrail ve ABD’den aldığı destekle Kuzey Irak’ta referandum sesleri Siyonist kökenli Barzani’nin ağzından yükselmektedir.

Kuzey Irak’ın bağımsızlığı için kendi kendine referandum kararı almış aklınca uygulamaya koyup, şimdiden medyayı kullanarak propaganda yapmaya başlamıştır . Amerika’nın Irak’ı işgali ile orta doğudaki ateşe adeta benzin dökmüş kargaşa başını alıp gitmiştir. Amerika’nın Irakta yaktığı fitne ve ayrılık ateşinde milyonlarca masum insan evinden, yurdundan ve canından olmuştur.

Böl parçala ve yut prensibi ile hareket eden ABD, 2005’te Kuzey Irak’ın içişlerinde serbest dışişlerinde Bağdat’a bağlı yerel bir statü kazandırmıştır. Zamanla Barzani dışişlerinde de başına buyruk hareket etmeye başlamış, Irak anayasasını hiçe sayması yüzünden bazı problemler yaşanmıştır. Bugün Irak’ın kuzeyini parçalama aşamasına gelen ABD ve değerli dostu Siyonist İsraille, Kuzey Irak’ı yutmak için dişlerini biliyorken tırnaklarını keskinleştiriyor.

Ali Şeriati’nin Kürt halkı İslam’ın yetim evlatlarıdır. Tespiti yerinde ve haklı bir tespittir. Her dil Allahın ayetlerindendir. Kürt halkının giyimi, kuşamı, gelenek ve görenekleri İslam la şekillenmiştir.
Ahmedi Nejat, libası kürdi iftiahar-ı İslam est. Tesbiti de önemlidir. Kürt halkının elbisesi İslam’ın iftiharıdır. Modern çağda kendi gelenek ve örfünü korumuş, kadınlarını emperyalistlerin elinde bir obje olmaktan koruyan bu namuslu ve şerefli millette şuanda büyük tuzaklar kurulmaktadır.

Kürt gözüken Siyonistlerin eliyle uçuruma yuvarlanmak istenmektedir. Ayrıca bu amaçları uğruna halkın ağzına, halkın dahi anlamadığı bazı ideolojileri sakız gibi vermektedir. Kimse çiğnediğinin ne olduğunu, kullandığı kelimenin ne anlama geldiğini bilmemektedir. Halkı Mezopotamya bataklığına çekip, hamuru İslamla yoğrulmuş bu halkın genleri ile oynayıp Mezopotamya kimliği adı altında Zerdüştlüğü halka empoze etmeye çalışmakta, Kürt adı altında kurdukları örgütlerle kominizim felsefesini aşılamakta herkese eşitlik ve adalet sloganları kullanmakla halkın gözünü boyamakta kadın erkek eşitliğinden dem vurarak Kürt gelenek ve göreneklerini ayak altı edip karma bir toplum oluşturmaya çalışmaktadırlar.

Tarihi BOP projesi kapsamında, Kürt halkı yeniden şekillendirilmek istenmekte aydın gözüken soytarıların elinde yeni bir imajla dünya kamuoyuna pazarlanmak istenmektedir. Bu gün Kürt halkının savunucusu gibi görünenlerden hangi gurup, şahıs, parti vs.. Kürt halkının çektiği sıkıntıları zorlukları yoklukları çekmiştir. Kürt halkının düşmanları diye milleti sokaklara dökerken, kendileri Kürt halkının düşmanlarıyla omuz omuza, yanyana, kolkola, gezmekte, dostluklarını pekiştirmekteler.

Kürt halkının koruyucusu olarak gördüğünüz ABD’ mi bağımsız bir Kürdistan kuracak? Hani ABD Irakta iki milyon insanı öldürmüştü. Kadınlara tecavüz etmişti peki bu sapık ruhlu zihniyet mi hayallerinizdeki Kürt devletini kuracak ve adaleti sağlayacak. Kürtler ABD ye mi muhtaç?

Yoksa kadın, çocuk, bebek, yaşlı demeden Filistin’de soykırım yapan İsrail mi Kürt devletinin kurulması için finansör olacak. Kurtuluşu İsrail de gören ahmak ruhlu, atgözlüklüler nasıl yaşasın İsrail ve Kürtlerin kardeşiliği diye biliyor. Bunların Kürt olduğuna inanmıyorum. Asıl açıktan Yahudi olduğunuzu söylemiyorsunuz yuvarlak kelimeler kullanıyorsunuz. Türk’leri ABD destekliyor bizi de İsrail destekliyor ne var bunda diyen ahmaklar. Ne dediklerini biliyor mu acaba? ABD onların sol gözünü çıkarmış, İsrail sizin sağ gözünü çıkarmaz mı? Türk, Kürt ve Arap halklarının kurtuluşunun anahtarı ABD ve İsrail demi, yoksa halkların kendi geleneğinde, kültüründe, tarihinde mi? Kürtlerin, Arapların ve Türklerin kendi ideallerini gerçekleştirecek güçleri ve kültürleri yok mu? Ki ABD ve İsrailden medet umsunlar.

Kuruluşundan itibaren katliamlar yapan İsrail ve ABD Müslüman Kürt halkının iyiliğini mi istiyor? Yoksa mayası İslam ‘la yoğrulan bu halkı yok mu etmek istiyor?

BOP projesinin Suriye ve İran ayağı kesildi. Irak ve güney doğu ayağını yürürlüğe koymak içim Barzani çığırtkanlığa başladı. Muhtemelen güney doğu ayağıda yakında borazan sesi gibi duyulmaya başlar…

Barzani acaba Iraktan ABD’yi kovan, Musul’u IŞİD’den kurtaran, IŞİD’i tarumar eden Irak direniş güçlerinin, bu kirli emel karşısında sessiz kalacağını mı düşünüyor? Irak halkı için Kürt, Arap ve Türkmenler bir bütündür, diyen Irak direniş güçlerini nasıl ikna edecek merak ediyoruz?

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Bre utanmazlar 100 yıldır Kürtleri dilsiz bırakan devletler mi savunacak yetim Kürt halkını

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.