Kuzey Kore: Amerika’nın mevzilerine saldırmaya hazırız!

  • 15 Nisan 2017
  • 1.337 kez görüntülendi.
Kuzey Kore: Amerika’nın mevzilerine saldırmaya hazırız!

Kuzey Kore genel kurmay başkanlığı, Amerika’nın K.Kore aleyhinde siyasi, askeri ve iktisadi kışkırtıcı bir girişimde bulunması halinde Amerika’nın mevzilerine saldırmaya hazır olduğunu bildirdi.

Sputnik ajansına göre, Kuzey Kore genelkurmay başkanlığı, Amerika’nın K.Kore aleyhindeki girişimine karşı Amerika’nın Japonya, Güney Kore’deki üslerin ve G.Kore cumhurbaşkanlığı konutunun vurulacağını ve buraların bir kaç dakika içinde yerle bir olacağını bildirdi.

Bu arada Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song Ryol, Kore yarımadasına yaklaşmakta olan Amerikan donanmasının kendilerine saldıracağı düşüncesine varırlarsa, nükleer silahlarını kullanarak ‘önleyici saldırı’ düzenleyeceklerini açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song Ryol, Amerikan medyasından bir  kanala verdiği röportajda “Eğer ABD tehlikeli bir askeri seçenekle karşımıza çıkarsa, o zaman ilk kart bizim elimizde. Önleyici saldırımızla bunun icabına bakarız. Bu savaş demektir,” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore, altıncı nükleer denemesini gerçekleştirmenin arifesinde iken, ABD donanmasına ait bir hücum takımı, USS Carl Vinson uçak gemisiyle birlikte Kore yarımadasına yöneliyor.

Bu arada, Çin Havayolları da Pekin ile Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang arasındaki uçak seferlerini geçici olarak durdurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.