Kuzey Kore balistik füze fırlattı

  • 12 Şubat 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Kuzey Kore balistik füze fırlattı

Kuzey Kore askeri kaynaklarından alınan bilgiye göre Kuzey Kore balistik füze fırlattı. ABD ve Japonya’dan ortak açıklama geldi.

Kuzey Kore balistik füze fırlattı. Japon Denizi’ne doğru ateşlenen füzenin uçuş güzergahı henüz belirlenmedi. Pentagon ise patlamanın saptandığını doğruladı.

Sputnik’in haberine göre, Kuzey Koreli bir yetkili, füzenin uçuş mesafesinin yaklaşık 500 kilometre olduğunu açıklarken, Kuzey Kore ile ABD’nin ilave bilgilere ilişkin birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Kuzey Kore’nin balistik füze fırlatması Japonya tarafından ciddi tepki alırken, Beyaz Saray kaynakları tarafından ABD Başkanı Donald Trump’ın konu hakkında bilgilendirildiği belirtildi.

Balistik füzenin fırlatılmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe bir açıklama yaptılar.

Kuzey Kore’nin bu hareketini “tolerans gösterilemez” olarak nitelendiren Shinzo Abe, ABD ile ittifaklarını güçlendirmeleri konusunda Trump ile görüş birliği içerisinde olduğunu da belirtti.  Donald Trump ise Japonya’nın arkasında olduklarını net bir dille ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.