Kuzey Kore lideri nükleer programları tamamlayacağını bildirdi

  • 16 Eylül 2017
  • 993 kez görüntülendi.
Kuzey Kore lideri nükleer programları tamamlayacağını bildirdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin nükleer gücünü tamamlamak suretiyle düşmanlara Kuzey Kore’ye yaptırımların bir faydasının olmadığını göstereceklerini söyledi.

Kuzey Kore lideri, nükleer programlarını daha da ileriye götürmek suretiyle Amerika’ya gerekli cevabı vereceklerini ve Amerika’nın Kuzey Kore’ye karşı zorba tavır koyamayacağını söyledi.

Amerika ve müttefikleri 11 eylül tarihinde BM Güvenlik Konseyi’nde Kuzey Kore aleyhinde yeni bir yaptırım kararı alırken, K. Kore bu kararı tanımadıklarını ve kınadıklarını bildirmişti.

Bu arada Kuzey Kore dün bir füze denemesi daha gerçekleştirdi.  ‘Japonya’yı okyanusa batırırız’ tehdidinin üstünden bir gün bile geçmeden Kuzey Kore tarafından ateşlenen füze, Japonya’nın üstünden geçip 3 bin 700 kilometre mesafe katetti.

Pasifik Okyanusu’na düşen füzenin okyanustaki ABD toprağı Guam Adası’nı vurabileceği bildiriliyor. ABD ve Güney Kore verilerine göre, test bugüne kadar havada en uzun kalan füze olarak kayıtlara geçti.

ABD, Çin ve Rusya’dan acil bir şekilde harekete geçmeleri istendi. Japonya, uluslararası toplumdan Kuzey Kore’ye açık bir mesaj göndermesini bekliyor. Güney Kore ise gerçek mermilerle füze tatbikatına girişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.