Kuzey Kore nükleer test ve balistik füze denemelerini durdurdu

  • 21 Nisan 2018
  • 1.139 kez görüntülendi.
Kuzey Kore nükleer test ve balistik füze denemelerini durdurdu

Kuzey Kore, ABD ile aylar süren restleşmelerin ardından nükleer test ve kıtalararası balistik füze denemelerini durdurma kararı aldı.

Kuzey Kore resmi Haber Ajansı KCNA,  Kuzey Lore Lideri Kim Jong un’un ülkenin kuzeyindeki bir nükleer tesisi kapatacağını bildirdi. Kararın ekonomik büyümeyi sürdürmek ve Kore yarımadasında barışı sağlamak için verildiği belirtildi. Kararın Kim jong un’un ABD Başkanı Donald Trump ile gelecek ay ya da haziranda  yapılması planlanan görüşmeden önce alınması dikkat çekti.

Trump geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “görüşmeler verimli geçmezse gerekirse masadan kalkarım, daha önce ne yapıyorsak onu yapmaya devam ederiz” demişti. Trump, geçen yaz Kuzey Kore’nin balistik füze denemelerine misilleme olarak askeri adım atabileceği  sinyalleri vermiş, nükleer bir savaş çıkmasından endişe edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore tüm nükleer testleri askıya almayı ve ana tesislerinden birini kapatmayı kabul etti. Bu Kuzey Kore ve dünya için çok güzel bir haber –büyük ilerleme! Yapacağımız zirveyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.