Lahham: Hükümet Ülkenin Her Bölgesinde Ulusal Uzlaşma Sürecini Destekliyor…

  • 15 Ocak 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Lahham: Hükümet Ülkenin Her Bölgesinde Ulusal Uzlaşma Sürecini Destekliyor…

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihat el Lahham; terörle mücadele, krizden çıkışın başarısı ve toplumsal dokunun yeniden oluşturulması için ulusal uzlaşmanın zorunlu bir süreç olduğunu ifade etti.
Bugün Şam Kırsalının Sahnaya ve Eşrefiye beldelerinden; din adamları, toplumsal temsilciler, siyasi parti temsilcileri ve Ulusal Uzlaşma Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyetle bir araya gelen Lahham; Hükümetin ülkenin her bölgesinde ulusal uzlaşma sürecini desteklediğine dikkat çekti.
Ulusal uzlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında sivil toplum örgütlerinin önemli bir misyonu olduğuna işaret eden Lahham; Suriye halkı arasında kapsamlı diyalogun başlaması için mümkün olan bütün çabanın harcanması çağrısında bulundu.
Ulusal uzlaşmanın vatan topraklarının ve Suriye halkının birlik ve bütünlüğü temelinde olacağını dile getiren Lahham; vatan topraklarını ve evlatlarını parçalayıp yıkmaya çalışan tekfirci teröristlerle uzlaşmanın söz konusu olamayacağının altını çizdi.
Halk Meclisi Ulusal Uzlaşma Komisyonunun Ulusal Uzlaşma Bakanlığının yanı sıra din adamları ve toplumsal temsilciler ile işbirliği içerisinde vatanı şefkatli kucağına dönmek isteyenlerin yolunu açmak için çalıştığına değinen Lahham; vatansever şahsiyetler ve toplumsal temsilciler aracılığıyla sürdürülen ulusal uzlaşma sürecinin vatan savunmasının ayrılmaz bir parçasını teşkil ettiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.