Laricani: ABD Müslüman ülkelerini yağmalamak istiyor

  • 25 Aralık 2017
  • 1.191 kez görüntülendi.
Laricani: ABD Müslüman ülkelerini yağmalamak istiyor

Pakistan ziyaretinde bulunan İran İslami Şura Meclisi Başkanı, bu ülkenin Senato Meclisi başkanı Rıza Rabbani ile görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, üç günlük Pakistan ziyareti kapsamında bu ülkenin Senato Meclisi başkanı Rıza Rabbani ile bir araya geldi.

Laricani, bu görüşmede bölgedeki son gelişmelere işaret ederek, “ABD’liler Afganistan, Irak ve diğer ülkelerde başarısız oldular, ancak mevcut sorunu başkalarının sırtına yüklemeye çalışıyorlar. Onlar bu yöntemi sürdürüp Müslüman devletlerini yağmalamak istiyor” ifadelerinde bulundu.

ABD’nin bölgeye karşı yeni projeler hazırladığını açıklayan Laricani, şu anda bölgedeki bazı ülkelerin ABD’liler tarafıdnan aldatıldığına dikkati çekti.

Laricani, ekonomi ve ticaret alanında İran ile Pakistan’ın kayda değer potansiyellere sahip olduğunu belirterek, “Pakistan Cumhurbaşkanı iki ülke arasında petrol ve doğalgaz işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Bu çok önemli bir noktadır, zira iki ülkenin güçlenmesine yardımcı olur. Bu doğrultuda Pakistan sınırına kadar doğalgaz boru hattını inşa ettik, ancak geri kalanı Pakistanlı tarafa bağlıdır” açıklamalarında bulundu.

Ali Laricani sözlerinin bir kısmında da, Tahran ile İslamabad arasında bankacılık sektöründeki sorunların ikili çalışmaların aracılığıyla ortadan kaldırılmasını temenni etti.

Rıza Rabbani de söz konusu görüşmede, İran ve Pakistan’ın birçok bölgesel ve uluslararası meseleler üzerinde ortak bir vizyona sahip olduğunu kaydederek, bölgedeki son gelişmelerin iki ülkenin biribirine daha çok yaklaşmasına sebep olduğunu söyledi.

Bunlara ilave olarak Pakistanlı yetkili, Müslüman halkları özellikle bölgedeki ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.