Laricani: ABD tarafından İran’ın mal varlığına el konulması ABD’nin İran’a karşı açık düşmanlığıdır

  • 28 Nisan 2016
  • 905 kez görüntülendi.
Laricani: ABD tarafından İran’ın mal varlığına el konulması ABD’nin İran’a karşı açık düşmanlığıdır

İslam İran Yargı gücü insan hakları merkezi sekreteri Muhammed Cevad Laricani, İran’ın Amerika’daki malvarlığından iki milyar dolarına ABD tarafından elkonulmasını ABD’nin İran’a karşı açık bir düşmanlığı olduğunu söyledi.

İRİB ajansına göre, Cevad Laricani, İran nükleer heyeti ve hükümetinin nükleer anlaşmanın yürürlüğe geçirilmesinde bütün iyi niyetlerine rağmen Amerika’nın yeniden İran’a karşı düşmanlığını sergilediğini söyledi.

Amerika’nın İran’ın mal varlığına el konulmasının mantık dışı olduğu gibi kanunlara da aykırı olduğunu belirten Laricani, bu durumun ayrıca Amerikalı yöneticilerini soru altına götürdüğünü söyledi.

Laricani, Amerika’nın bu girişimine karşı İran’ın siyasetlerinin mantık doğrultusunda olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.

Bilindiği gibi Amerikan Yüksek Mahkemesi, 20 nisan tarihinde, terörizmle ilgili kurbanların yakınlarının şikayetleri üzerine, İran’ın ABD’deki malvarlığından alınarak terörizm kurbanlarının yakınlarına tazminat olarak verilebileceğine dair karar almıştı.

Sözkonusu dosyasının davacıları 1983’te Beyrut’ta meydana gelen bombalı patlamada ölen 241 Amerikalı denizcinin yakınlarından oluşruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.